Tijd van televisie en computers

De tijd van televisie en computer begint rond 1950 en duurt tot de dag van vandaag.

Na de Tweede Wereldoorlog ontstaan twee machtsblokken in de wereld. In het westen is dat de Verenigde Staten (VS). De VS is kapitalistisch. In het Oosten is dit de Sovjet-Unie (SU) De SU is Communistisch. De grens tussen deze twee machten ligt dwars door Duitsland en Europa. Een grensmuur met prikkeldraad en landmijnen (het IJzeren Gordijn) moet voorkomen dat mensen oversteken naar een ander gebied. Ook in Berlijn wordt een muur opgetrokken (de Berlijnse Muur). Dit is omdat ook Berlijn opgedeeld is tussen de twee machtsblokken.

De VS en de SU zijn erg bang voor elkaar en willen aan elkaar laten zien dat ze het sterkste zijn. dit doen ze door veel wapens te maken en veel geld en energie te steken in de reis naar de ruimte. Beide landen ontwikkelen veel atoombommen. Veel mensen in de wereld zijn bang dat deze ooit gebruikt gaan worden. Gelukkig gebeurt dit niet en blijft het alleen bij dreigen. Daarom wordt de periode tot 1991 de Koude Oorlog genoemd. Dit heeft dus niets met de temperatuur te maken.

In 1989 valt het IJzeren Gordijn en de Berlijnse Muur. Hierdoor wordt Europa weer 1 Europa. Er wordt gewerkt naar steeds meer Europese samenwerking met de Euro als hoogtepunt.

In de tijd van televisies en computers nemen Europese landen definitief afscheid van hun kolonies. Dit gaat niet altijd even gemakkelijk omdat Europese landen zich soms verzetten. Nederland is hiervan een voorbeeld in Indonesië 

In de jaren 60 gaat het economisch steeds beter en ook de burgers merken dit in hun beurs. Hierdoor ontstaan jeugdculturen, gaan kinderen langer naar school en is er ruimte voor vakantie en vrije tijd. Een andere grote verandering is dat er steeds meer ander samenstellingen van gezinnen ontstaan. 

Door het aantrekken van gastarbeiders en het verdwijnen van koloniën, trekken er steeds meer andere culturen richting west-Europa en Nederland. Hierdoor ontstaat een multiculturele samenleving. Ook vluchtelingen uit verschillende oorlogen dragen bij aan de multiculturele samenleving.

Maak jouw eigen website met JouwWeb